Opladers en adapters voor Macbooks en andere laptops hebben met de jaren ook een hele ontwikkeling doorgemaakt. Op het moment kan je kiezen uit verschillende modellen en het is belangrijk de juiste oplader bij je laptop te zoeken. In deze blog gaat het over de Macbook Pro en de vraag wanneer je nou met goedkope Macbook Pro opladers te maken hebt, en aan welke eisen die moeten voldoen.

Oude en nieuwe generatie opladers voor de Macbook Pro

Oude opladers voor de Macbook Pro worden ook wel de Magsafe 1 genoemd. Inmiddels is er ook een nieuwe generatie opladers verkrijgbaar die nog efficiënter presteren en bekend staan onder de naam ‘Magsafe 2’. Het verschil zit hem in de compabiliteit. Zo zijn Macbook Pro opladers van het type Magsafe 2 alleen compatibel met Macbooks van na 2012. De Magsafe 1 opladers passen daarentegen alleen bij Macbooks van voor die tijd. Zorg dus dat je de juiste oplader bestelt wanneer je oude oplader kwijt, kapot of versleten is.

Prijzen van Macbook Pro opladers

Qua prijs is er wel wat veranderd met de stap van Magsafe 1 naar 2. Zo betaal je gemiddeld iets meer voor je goedkope Macbook pro opladers dan dat je voor de oudere generatie deed. Het verschil in prijs wordt echter wel weer gedeeltelijk goed gemaakt door de voortschrijding van de technologie en het feit dat je bij het aanschaffen van een oplader vaak gratis batterijen bijgeleverd krijgt die bovendien al deels geladen zijn. Op die manier kan je meteen gebruikmaken van de batterij en dat is wel zo consumer friendly. Ook zit er vaak 1 jaar garantie op waardoor je zeker weet dat je waar krijgt voor je geld.

Voor elke Macbook Pro een andere oplader

Soms lijkt het dat voor elke Macbook pro een andere oplader nodig is en dat is ook wel zo. Macbooks verschillen van elkaar in beeldschermgrootte en dus ook wattage. Je moet het eigenlijk zien als het verschil tussen een smartphone en een tablet. Het één is veel groter dan de ander en heeft dus ook meer stroom nodig. Om in deze behoefte te voorzien zijn de opladers aangepast zodat ze standaard bij een bepaald model Macbook passen. De wattages van opladers variëren dan ook tussen de 45 en 85 W.

Bron Cheaptech.nl